Opnieuw zijn er weer drie jubilarissen geweest op kantoor. Ook Mehmet, Dio en Brigitte zijn inmiddels alweer ruim 12,5 jaar werkzaam bij ons. De slingers hingen, de taart stond klaar, alsmede een boeketje bloemen en een klein presentje voor de jarenlange tomeloze inzet voor VMB Security & Services. Er kwamen hier weer wat mooie herinneringen voorbij. Ook goed om te horen dat ze zeker van plan zijn nog lang te blijven! Nogmaals van harte Mehmet, Dio en Brigitte!

 

 

Moet het midden- en kleinbedrijf blij zijn met de CAO Particuliere Beveiliging? Is het goed dat de CAO geldt voor de hele bedrijfstak? Jazeker, zeggen drie insiders, die opkomen voor het belang van het midden- en kleinbedrijf in de beveiligingsbranche. “Concurrentie op arbeidsvoorwaarden is het laatste dat we moeten willen.” Tegelijk hebben ze wel ideeën om de CAO te moderniseren.

Vanuit de media komen steeds meer berichten over datalekken, computergijzelingen via ransomware, spionagepraktijken, hacken van websites of zelfs het platleggen van elektriciteitscentrales met alle gevolgen van dien. Onlangs werden we weer opgeschrikt door een van de grootse wereldwijde cyberaanvallen tot nu toe. Gelukkig zijn relatief weinig Nederlandse bedrijven hierdoor geraakt. Maar het aantal cyberaanvallen zal echter toenemen en ook Nederlandse (MKB) bedrijven gaan raken. Experts stellen inmiddels dat het niet zozeer meer de vraag is of uw bedrijf hiermee te maken krijgt, maar wanneer, hoe vaak en in welke omvang.

FNV Beveiliging, de Unie Security, CNV Beveiliging en de Nederlandse Veiligheidsbranche hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao particuliere beveiliging per 1 januari 2017. De vakbonden en de werkgevers zijn blij dat ze overeenstemming hebben bereikt over een aantal belangrijke thema’s en dat ze zo kunnen zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden voor beveiligers. 

Zo is er een loonsverhoging afgesproken van 2% + 0,5% extra om een aantal zaken uit het verleden te vereffenen. Ook zijn er afspraken gemaakt rond de onregelmatigheidstoeslagen tijdens vakantie en over pensioen. 

De komende maanden praten ze verder over onder andere duurzame inzetbaarheid en zekerheid over roosters. 

De cao heeft een looptijd tot en met 30 september 2017. 

De komende weken worden de afspraken voorgelegd aan de achterban van alle partijen.

Pagina 1 van 2